
לקראת רכישת דירה? כך נדע אם החניה כלולה במחיר
לקראת רכישת דירה? כך נדע אם החניה כלולה במחיר
18
פבר '16
אחרי שבדקנו בנסח הטאבו ומצאנו מי הבעלים ומה הזכויות שלהם בנכס, נבדוק האם ישנם הצמדות לדירה, חניה, גג, חצר, או מחסן.
בדירה הנוכחית בה גרים בני משפחת ג. אין חניה צמודה. אבי, חוזר כל ערב מהעבודה בשעה 8, ואז מתחיל לחפש חניה. בתחילה הוא מחפש בקרבת הבית, ולפעמים מוצא חניה רק אחרי דקות ארוכות של חיפושים, וגם זו במרחק של כ-5 דקות צעידה תוך עייפות של סוף יום. בעקבות הסבל, החליטו בני הזוג ג. כי ירכשו דירה שבה תהיה חניה עבורם מתחת לבניין.
השאלה הראשונה ששאלו את מוכרי דירות הייתה "יש לכם חניה בבניין?". כשמצאו דירה שהתאימה להם, נאמר להם על ידי המוכרים שאכן יש חניה מתחת לבניין, והמוכרים חונים כבר מעל 10 שנים – מאז שקנו את הדירה, במקום מסוים בחניה. בשמחה החליטו משפחת ג. שזו הדירה המתאימה, אך כשפנו לעורך הדין ובישרו לו כי מצאו דירה מתאימה, בדק בנסח הטאבו ולא מצא שיש חניה צמודה לדירת המוכרים.
אבי, פנה למוכרים לבירור העניין, ונענה שאינם יודעים מה זו הצמדה, ומה שחשוב שבפועל יש להם חניה בה המוכרים חונים מידי יום, והוא יכול להיות שקט בעניין.

הבהרנו למשפחת ג. כי גם אם בפועל המוכרים משתמשים בחניה שמוגדרת כרכוש משותף, אין כל ביטחון שמחר לא יחליט שכן אחר לחנות בחניה "של המוכרים" והרוכשים שמעוניינים בדירה בעיקר בגלל החניה, יצאו שוב מידי ערב בחיפוש אחר מקום להעמיד בו את הרכב.
רכוש משותף, כשמו כך הוא, משותף לכל דיירי הבניין והזכויות בו שוות לכולם. כמו שחדר המדרגות בבניין, מ שותף לכל הדיירים ואין זכות לאחד מהם לסגור חלק מחדר המדרגות לשימוש אישי, כך גם חניה. אין למי שרגיל לחנות תמיד באותה חניה, זכות עדיפה כלפי שכן אחר.
רק כשהחניה מוצמדת לדירה הספציפית ומופיעה כך בנסח הטאבו, ניתן להיו ת שקטים ובטוחים שהחניה היא חלק מעסקת רכישת הדירה. כשאין הצמדה, החניה שייכת במשותף לכל דיירי הבניין בשיטת "כל הקודם זוכה", ואין לדייר מסוים זכות בחניה
בנסח הטאבו ניתן לראות האם אכן יש הצמדות לדירה שאנו מעוניינים לקנות. האם אכן ישנה חניה לדירה, ואיך היא מסומנת בתיק הבית המשותף.
בנסח נוכל לראות פרטים ראשוניים בלבד לעניין ההצמדה. מיקום החניה המדויק ושטח החניה, נבדוק בתשריט הבית המשותף אותו ניתן לקבל בלשכת רישום המקרקעין בעלות של כ- 33 ₪.
אין במאמר זה בכדי לחוות דעה משפטית. לקבלת ייעוץ משפטי לעניין עריכת הסכמי מכר נדל"ן, כדאי ורצוי לפנות לעורך דין העוסק בתחום המקרקעין.