
השכן שוב מחנה בחניה הפרטית שלי, איך ניתן למנוע את זה?
השכן שוב מחנה בחניה הפרטית שלי, איך ניתן למנוע את זה?
02
מאי '23
סכסוכי שכנים
שוב זה קורה, לאחר יום עבודה מפרך, כשהגעת הביתה סוף סוף, מצאת שהשכן חונה בחניה שלך. למרות שכבר ניסית לדבר איתו כמה וכמה פעמים, שוב דבר אינו מועיל והשכן ממשיך בשלו. מה עושים??
ראשית נבהיר, שימוש ראוי בשטח המשותף, מותר לכל דיירי הבניין. לכן, אם מדובר בחניה שאינה צמודה לדירתכם, אין לכם הרבה מה לעשות, כי החניה שייכת לשכן, באותה מידה שהיא שייכת לכם, ובשיטת כל הקודם חונה.
כאשר החניה צמודה – מונח משפטי האומר שהחניה הספציפית, הקבועה והמסומנת בתשריט הבית המשותף, אותו ניתן לקבל בעלות של 34 ₪ בלשכת רישום המקרקעין) לדירתכם, החניה בבעלותכם.
אם אינכם יודעים האם החניה שלכם, או של כלל דיירי הבניין, לרוב ניתן יהיה לקבל את התשובה בנסח הטאבו. בעלות של 15 שקלים נוציא נסח טאבו ברשת האינטרנט, שם נבדוק האם ישנה חניה צמודה לדירה שלנו.
אם הבניין עדיין לא נרשם כבית משותף, נצטרך לבדוק את הבעלות על החניה ב"אישור הזכויות" אותו נוכל לקבל מאת הקבלן שבנה את הבניין ("חברה משכנת") שעליו מוטלת חובה לנהל רישום מלוא הזכויות בבניין, עד לרישומו כבית משותף.
כאשר החניה בבעלותכם, יש אפשרות לפנות למפקח על הבתים המשותפים, או לבית משפט השלום, כדי שזה יורה לשכן לחדול מהשגת גבול, ולא יחנה בחניה. ניתן לקבל גם פיצוי כספי בגין נזק שנגרם לכם עקב חניית השכן, כמו תשלומים לעירייה על חניה ב"כחול לבן".
כיוון שמדובר בשכנים אותם אנו פוגשים לעיתים קרובות, אם ניתן להביא את השגת הגבול בעניין החניה, או כל הפרעה אחרת לשכנים, מטרד, רעש, שימוש בשטח המשותף שלא כדין וכו', בדרכי שלום, ולא להידרש לתביעות משפטיות, עדיף. לעיתים נבין שאין ברירה אלא לפנות לעזרת החוק ולבקש מענה שם.
אין במאמר זה בכדי לחוות דעה משפטית. לקבלת ייעוץ משפטי מתאים, כדאי ורצוי לפנות לעורך דין העוסק בתחום.