img

כך תחסכו כסף ברכישת הדירה

כך תחסכו כסף ברכישת הדירה

16
נוב '16

גרים בשכירות ומתכננים לקנות דירה?

נועה וגידי זוג בתחילת שנות ה-30 לחייהם. החליטו לקנות דירת מגורים כדי שתהיה להם פינה בבעלותם בה יוכלו לגדל את המשפחה.

כיום, הם גרים בדירה שכורה במרכז הארץ, ומעוניינים לדעת כיצד ניתן יהיה לוודא שלא יצטרכו לשלם דמי שכירות בנוסף על החזרת ההלוואה שייטלו לצורך קניית הדירה (משכנתא).

תכנון נכון מראש, ימנע או לפחות יקצר משמעותית את משך הזמן בו ייאלצו אכן לשלם דמי שכירות ומשכנתא במקביל.

כאשר אנו מתכננים רכישת דירה, כדאי לבדוק שחוזה השכירות כולל סעיף המאפשר לסיים את תקופת החוזה בהודעה מראש של זמן מוסכם וסביר. כך, כאשר למשל יחתמו הדיירים על חוזה לרכישת דירה בחודש פברואר, בו ייקבע זמן מסירת החזקה בדירה לחודש מאי, תהיה לשוכרים אפשרות להודיע לבעלי הדירה כי בהתאם לסעיף המתיר זאת בהודעה של 90 יום מראש, הם יפנו אותה מוקדם יותר, למרות שאכן תוקף החוזה הינו עד לחודש ספטמבר.

אמנם, יש לקחת בחשבון כי לרוב משכיר שיסכים לסעיף מעין זה בהסכם השכירות ירצה שזה יהיה הדדי. וגם בעלי הדירה, יוכלו לסיים את תקופת החוזה בהודעה של זמן קצוב. הדיירים שאולי לא יהיו מוכנים עדיין ליציאה מהדירה השכורה, ייאלצו למצוא מקום דיור חלופי.

אפשרות נוספת קבועה בסעיף 22 לחוק השכירות והשאילה:

השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר או להשכירו בשכירות משנה, אלא בהסכמת המשכיר; אולם אם לא הסכים המשכיר לעסקה מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, יהיה –

(1) בשכירות מקרקעין – רשאי השוכר לעשות את העסקה בלי הסכמתו של המשכיר;

(1) בשכירות מקרקעין – רשאי השוכר לעשות את העסקה בלי הסכמתו של המשכיר;

image

בהתאם לחוק, שוכר אינו רשאי להעביר את השכירות לאדם אחר ללא הסכמת המשכיר. אך אם חוסר הסכמתו של המשכיר אינו סביר, רשאי השוכר להעביר את המושכר בשכירות לאדם שלישי.

בפועל, עדיף לציין בהסכם השכירות אפשרות לסיום תקופת החוזה בהודעה מראש, מאשר לנסות ולהסתמך על העברת המושכר לאחר בהתאם לחוק. העברת המושכר עלולה לגרור תביעות משפטיות הדדיות, בהן נמתין לפסיקת בית המשפט האם אכן סירובו של המשכיר היה בלתי סביר וכו'.

לסיכום, אם אתם גרים בשכירות ומתכננים רכישת דירה, נכון יותר להגיע להסכמה עם בעלי הדירה לגבי אפשרות סיום תקופת החוזה בהודעה של זמן קצוב מראש ולא להסתמך על הוראת החוק.

אין במאמר זה בכדי לחוות דעה משפטית. לקבלת ייעוץ משפטי לעניין עריכת הסכמים , כדאי ורצוי לפנות לעורך דין העוסק בתחום.

צרו אתנו קשר

לעדכן בבקש ניתן להכנאת שלעדכן בבקש ניתן להכנס לניהול האתר לבחור את שם הדף ולעדכן ישירות את הטקסטיםם הדף ולעדכן ישירות את הטקסטים

{{message}}